Om EQUITONE fasadmaterial

EQUITONE är ett genomfärgat fasadmaterial som har designats av och för arkitekter. Vårt företag har tillverkat fasadmaterialet sedan 1950-talet under namnet ”ETERNIT”. Varje EQUITONE-skiva är unik och framhäver den råa, obehandlade strukturen hos det fibercementbaserade materialet. Fibercement är ett cementkompositmaterial som består av cement, cellulosa och mineralmaterial, förstärkta av ett synligt bindemedel. Inget annat. EQUITONE-materialet levereras i en maximal skivstorlek på 1,25 x 3m och kan omvandlas till önskad storlek och form i verkstaden eller på arbetsplatsen. Vidare kan materialet perforeras eller tryckas. Det spelar ingen roll vilka designalternativ du föredrar, den genomfärgade karaktären hos EQUITONE garanterar skarpa, monolitiska detaljer.
 

Fibercementtillverkning
När Ludwig Hatschek uppfann fibercement på sent 1800-tal kombinerade han jordens baselement: mineralmaterial, vatten, luft och eld (värme) i en enkel filtreringsprocess. Han kallade materialet för ”Eternit”, som antydde den enastående hållbarhet hos materialet. Vårt moderföretag, Etex-koncernen, har tillverkat materialet sedan 1905. Det senaste och mest aktade förverkligandet av detta stolta arv av unika material är fasadmaterialet EQUITONE®.

Tillverkningsprocessen Hatschek gör varje skiva unik med en individuell fibercementstruktur. De flesta EQUITONE-fasadmaterial är inte behandlade med artificiella färgbeläggningar, vilket ger det genomfärgade materialet en rå, obehandlad karaktär.